AS OY HERTTONIEMEN TORNI, AS OY KETTUKUJA 4 JA YHTEISPIHA
544
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-544,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

AS OY HERTTONIEMEN TORNI,
AS OY KETTUKUJA 4 JA YHTEISPIHA

AS OY HERTTONIEMEN TORNI,
AS OY KETTUKUJA 4 JA YHTEISPIHA

Herttoniemen kortteli 43123. Vaihe 1 valmis, Vaihe 2 käynnissä
Viiden tornitalon kerrostalopihojen sekä korttelin yhteispihan suunnitelma. Vanhassa Herttoniemessä kaupunkikuvallisesti keskeisellä paikalla sijaitsevan korttelin visuaalinen ilme on sovitettu sulavasti osaksi vanhan Herttoniemen miljöötä. Ulkotiloissa on käytetty selkeäpiirteistä kasvillisuutta, monitoimisia nurmipintoja ja suuriksi kasvavia puita, kuten mäntyjä.
Kerrostalopihojen oleskelu- ja leikkipihat sekä viheralueet sijaitsevat pääosin kansipihoilla. Korttelin keskellä sijaitseva yhteispihan alue tarjoaa korttelin asukkaille toiminnallisen sydämen, leikki- ja lähiliikuntapaikat sekä monitoiminurmen. Yhteispihan maisema-arkkitehtoniset pääelementit ovat metsäisenä kohoava jyrkkä rinne sekä sen vastaparina toimiva 60 metriä pitkä pergola oleskelupaikkoineen. Näiden väliin jää avara nurmialue pallopeleihin.
 

Vuosi: 2015-
 
Sijainti: Helsinki
 

Laajuus: 12.500 m2
 
Toimeksiantajat: Jealha Oy ja Helsingin kaupungin asuntotuotanto (ATT)
 
Arkkitehdit: Arkkitehdit Anttila-Rusanen, A-konsultit Oy