UUSIKUMMUN KOULU
614
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-614,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

UUSIKUMMUN KOULU

UUSIKUMMUN KOULU

Niittykummussa sijaitseva uusi alakoulu pihoineen on suunniteltu entiseen Outokummun pääkonttoriin. Metsäinen mäkikumpare on suunniteltu viihtyisäksi, vehreäksi ja toiminnallisesti monipuoliseksi oppimisympäristöksi. Pihalla on mahdollisuus leikkeihin, liikuntaan, peleihin, ympäristön tutkimiseen ja ulko-opetukseen. Korkeuseroja on hyödynnetty sijoittamalla puurakenteinen ulkoauditorio rinteeseen koulupihan sydämeksi.
Alueelle saatiin sovitettua toimintoja monipuolisesti ja luotua vaihtelevia ympäristöjä. Alapihan tasamaalla on pelikenttiä ja leikkivälineitä. Yläpihalla, mäen laella onnistuttiin säilyttämään metsämäinen, suojaisa miljöö lasten leikkiympäristönä. Piha-alue toimii iltaisin myös Tontunmäen alueen lähiliikuntaympäristönä. Osa piha-alueesta sijaitsee kansirakenteella.

 
Vuosi: 2017-2019
 
Sijainti: Espoo
 

Laajuus: 12.810m2

 

Rakennuttaja: Varma Oy

 

Käyttäjä: Espoon kaupunki

 

Pääkonsultti: Arkkitehtitoimisto Kauto-Nikulainen Oy